Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT CYKLA I STAN

För ett tag sedan höll en kille på att cykla ihjäl en kraftigt förvånad tjej utanför Vassa Eggen. Killen, på racer, drar mot rött över Birger Jarlsgatan och klarar sig med nöd och näppe till nästa Frogger-nivå – nitar båda handbromsarna med full kraft mitt på cykelbanan på andra sidan utan att i skumrasket se det korgbestyckade Kronan-ekipage som närmar sig från ’brindfors-hållet’. Som en sladdande 18-hjulare går cykeltjejen i backen men båda undviker kontakt. Killen hjälper henne upp och verkar till synes mån om hennes tillstånd, borstar av henne, frågar om hon är skitförbannad och så vidare. Till detta får han tugga i sig en välförtjänt bonusutskällning av förbipasserande farbror.

Att den där jävla idioten var jag gör ju inte saken bättre.

Numera: Hjälm. Check. Cykla mot grönt. Check. Se mig för. Check.

Åtminstone försöka.

One Comment