Skip to content

NÅGRA RADER OM KRIG OCH FRED

När det gäller olika märken för åsikter eller tillhörighet finns ofta två kontrasterande utföranden som gör det enkelt att signalera var man står. Kvinnor och män har sedan länge varsin logga och det finns många exempel från tummen upp och ner till olika religionssymboler eller ’bloods’ och ’crips’ färgmarkeringar.

Men det klassiska sk ’peace-märket’ saknar egentligen en användbar motsvarighet. Fredsmärket var ju ursprungligen en antikärnvapensymbol men är idag något slags allmänt uttryck för fred och att man som bärare stödjer detta förhållandevis breda koncept.

Trots detta krigas det som bekant både här och där och det borde finnas en stor målgrupp som kan vara intresserade av en symbol som står för motsatsen. Något som snabbt och tydligt uttrycker deras allmänna strävan efter konflikt och ett idealtillstånd av militära motsättningar.

Många tecken genom tiderna har varit det här på spåret, men swastikan, 666 och KKK’s märken har ju stått för en ganska specifik och ideologiskt detaljerad ondska. Vad jag är ute efter är ett märke med mer generellt ond innebörd för alla människor som inte riktigt vet var de bottnar, men ändå vill uttrycka sitt motstånd till fred.

Borde bli en kioskvältare i dessa tider.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*