Skip to content

NÅGRA RADER OM SEGA STARTER

Mina fingrar släpar sig som sladdriga hotdogs över tangentbordet. Det har gått 24 timmar sedan jobbet började efter julledigheten, och man fattar liksom inte vad man förväntas göra här. Tittar i en gammal Lürzer’s från 2004. Spelar två set pingis mot Marcus. 1-1. Förra året avslutades som en basketmatch i en highschool-film, där alla försökte sätta trepoängare i slutsekunden påhejade av cheerleaders på speed. Sen gick jag personligen in i en djup jansson&sill-koma utan att tänka speciellt mycket på copywriting.

Däremot har jag tänkt på jobbet en del. Hur fan kan man låta bli? Julen är en av få högtider då man sitter samlad med släkten och tittar på tv. Och på reklam. Sjönk djupare och djupare bland syrrans Lexingtonkuddar när jag hörde familjen sporadiskt mumla ”larvigt”, ”vilken skitreklam”, ”vem bryr sig?”, ”det där tror inte jag på” samt något enstaka ”vad dumt”. Man jobbar ju inte direkt på Läkare utan Gränser. Man jobbar med reklam.

Men hallå, man får rycka upp sig. Göra grejer som folk bryr sig om. Gillar. Det har ändå bara gått 24 timmar. Mycket kvar av guldäggsåret 2009. En seg start, men jag känner mig redan mig rakare i ryggen. Alla har det ju så här: jurister, lärare, meteorologer, Tilde de Paula. Kanske till och med de gränslösa läkarna. Kanske tänker de en dag som denna, lite glåmiga på väg till en tältstad i någon bortglömd oroshärd: man jobbar ju inte direkt på reklambyrå.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*