Skip to content

NÅGRA RADER OM PRUTTAR

Satt i förmiddags lugn och fin i X2000:s första klass på väg mot gbg, minding mina mail/bloggläsande/mötesförberedelser/30Rock. I tyst kupé ska tilläggas. På andra sidan gången sitter kvinna 50 med tajta jeans på icke-dito ben, fintröja, laptop, mobil på laddning. Rektangulära glasögon med röda skalmar, och som grädde på moset en mycket kort frisyr. Absolut inget konstigt med andra ord, och jag hade med all säkerhet inte lagt märke till människan om det inte hade varit för en liten detalj:

’FRROOMP!’

Ljudlig prutt. Först en. Sen som ett efterskalv en andra prutt, något lägre i styrka, liksom innan man hinner fatta vad fan det är som händer. Sen kom tystnaden. Vi hade precis passerat Skövde.

Paniken lever rövare inombords. Kan det har varit någonting annat? Hjärnan rusar och letar i ljudarkivet efter liknande non-prutt-möjligheter som ‘gnissel mot säte’, ‘knarrande trä’ eller ’skinnjacka mot ryggstöd’. Men nej, alternativen är orimliga. Hur hemskt det än låter, resignerar min hjärna och låter verkligheten sjunka in: ljuden kan inte ha haft sitt ursprung från någonting annat än en femtioårig affärskvinnas anal.

Alla konsulter tittar i sina datorer. Jag med.

9 Comments