Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT TA HJÄLP

Nu kanske inte jag är bästa ambassadören för att anlita andra människor till att göra sånt jag klarar själv. Kanske beror det på min bakgrund från Dalarna. Kanske beror det på mina kontrollbehov.

Kan imponeras av hur andra lättsamt andra köper in tjänster till höger och vänster utan att det bekommer dem. Nu pratar jag inte bara hantverkare för att bygga om kök eller riva en vägg. Eller städhjälp. Eller barpersonal till festen. Eller barnflicka. Nej, jag har förstått att möjligheternas horisont i princip kan sträckas in i oändligheten bara man låter fantasin flöda.

Som att anlita en snickare för att bygga om barnens kaninbur. ’Vi har ju inte ens några verktyg så vad ska vi göra’, som min djursholmsresiderande kollega argumenterade för deras senaste inköp av hushållsnära kaninbursbyggartjänst.

Jag ska börja smaka på det där, att leja ut lite av varje. Personlig påklädare. Någon som plingar på halv åtta varje morgon, ställer mig upp, fixar håret (oh yes, det växer) och ekiperar mig från topp till tå. Fan vad fint.

Vad kan man mer hitta på?

6 Comments

 1. Copy-ass?

  onsdag, mars 25, 2009 at 20:54 | Permalink
 2. nagrarader wrote:

  Ja bara en sån sak. Art directors har i alla tider koketterat med diverse assistenter. Copys aldrig. Värt några rader bara det.

  torsdag, mars 26, 2009 at 09:17 | Permalink
 3. Prankmonkey wrote:

  Någon som bloggar här? Kalla det gästbloggning och du är off the hook, iallafall moraliskt.

  torsdag, mars 26, 2009 at 09:45 | Permalink
 4. Ludde wrote:

  Eh, ÄR INTE JAG DIN COPY-ASS?

  (Ja, det var meningen med caps lock. Det är så man skriker på internet.)

  torsdag, mars 26, 2009 at 13:25 | Permalink
 5. Mia wrote:

  En mig närstående copy byggdeför mycket länge sedan en kaninbur. Det tog nästan en hel sommar och när den var klar hade den blivit ett stridsvagnshinder. Mitt på tomten. Omöjlig att flytta med mannakraft. Och kaninerna undrar du? De bodde i lekstugan hela sommaren. Inte kan en liten söt kanin med sina små tassar bo i ett stridsvagnshinder.

  torsdag, mars 26, 2009 at 21:03 | Permalink
 6. Nicklas wrote:

  Om du inte redan läst – på tal om att outsourca:
  http://www.esquire.com/ESQ0905OUTSOURCING_214

  Oslagbart.

  söndag, mars 29, 2009 at 22:55 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*