Skip to content

NÅGRA RADER OM HUNDSKIT

Som hundägare hänger ens rykte hos allmänheten inte sällan på uppförandet – eller frånvaron av detta – hos fårskallar. Det vill säga de hundägare som inte plockar upp skiten efter sin hund.

Visst, det är lite sjukt att människan svansar efter sina husdjur, som kan skita lite var de känner för – med enda påföljden att denna homo sapiens hålögt och radiostyrt halar upp en grå bajspåse, böjer sig ner och varsamt kramar den varma fyllningen till det inte finns ett spår av hundfekal kvar på trottoaren. Men som hundägare är det bara att tugga i sig. Vanan, inte bajset.

Ett av Stockholms värre områden när det gäller denna veritabla hundskitsbuffé (som en begåvad vän uttryckte det) är Östermalm. Dels har vi dessa irriterande småhundar som pressar ur sig sina råttskitar till höger och vänster, men även finpälsade fullblodsjyckar som klubbar mer än kravallpolisens hästar. Alla med en sak gemensamt – ägaren (vare sig det är en livstrött dam i päls eller någon noveau riche-avkomma på 14 stekiga vårar) vägrar plocka upp.

Ser jag någon av dessa  – live – så kommer inte bajset att ligga kvar på marken. I bästa fall hamnar det i en påse. I sämsta fall hamnar det någon helt annanstans.

Trust me.

2 Comments

  1. Hundägare wrote:

    Tummen upp för dina rader. Jag kan inte annat än hålla med men måste tillägga att både Kungsholmens & Södermalms hundägare verkligen har lagt manken till i vinter för att få det lika skitigt. Det dåliga ryktet drabbar ju oss alla hundägare, goda som onda.

    torsdag, mars 19, 2009 at 14:00 | Permalink
  2. My wrote:

    haha, din blogg kan ju va skönast i sverige

    torsdag, mars 26, 2009 at 20:05 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*