Skip to content

NÅGRA RADER OM PROJEKTLEDARE

Min skarpsynte svärfar Örjan, piloten, frågade mig intresserat om mitt jobb igår. Vad det är för typer som jobbar på ett ställe som mitt. På en reklambyrå. Jaha, ja det är ju jag då, en copywriter, såna är vi ungefär fyra stycken just nu. Lite för få. Sen har vi ett gäng art directors. Det är alltid några fler art directors. Oklart varför. Men så är det.

– Ok, sa Örjan, men förutom kreatörer, vad är det mer för människor där?

Ja sen är det en ateljé med formgivare och originalare, vi har receptionister, ekonomipersoner, assistenter, praktikanter, planners, produktionsledare och projektledare.

– Vad gör exakt en produktionsledare?

Hm. Håller i hela produktionerna, ser till att alla gör det som de ska göra, på tid, på budget, håller kreatörer glada, håller kunder glada, offererar, fakturerar, sätter tidplaner, bokar möten, förhandlar med fotografer, produktionsbolag, tryckerier och media, sorterar, gallrar, skriver om briefer så man förstår dem, så man inspireras av dem, fördelar, fixar, köper in, beställer, ringer, kommer överens, bestämmer.

– Men vad gör en projektledare då?

Eh. Ja. Alltså. En projektledare. Gör andra saker.

11 Comments