Skip to content

NÅGRA RADER OM PROJEKTLEDARE

Min skarpsynte svärfar Örjan, piloten, frågade mig intresserat om mitt jobb igår. Vad det är för typer som jobbar på ett ställe som mitt. På en reklambyrå. Jaha, ja det är ju jag då, en copywriter, såna är vi ungefär fyra stycken just nu. Lite för få. Sen har vi ett gäng art directors. Det är alltid några fler art directors. Oklart varför. Men så är det.

– Ok, sa Örjan, men förutom kreatörer, vad är det mer för människor där?

Ja sen är det en ateljé med formgivare och originalare, vi har receptionister, ekonomipersoner, assistenter, praktikanter, planners, produktionsledare och projektledare.

– Vad gör exakt en produktionsledare?

Hm. Håller i hela produktionerna, ser till att alla gör det som de ska göra, på tid, på budget, håller kreatörer glada, håller kunder glada, offererar, fakturerar, sätter tidplaner, bokar möten, förhandlar med fotografer, produktionsbolag, tryckerier och media, sorterar, gallrar, skriver om briefer så man förstår dem, så man inspireras av dem, fördelar, fixar, köper in, beställer, ringer, kommer överens, bestämmer.

– Men vad gör en projektledare då?

Eh. Ja. Alltså. En projektledare. Gör andra saker.

11 Comments

 1. Ludde wrote:

  Bjuder på sprit?

  tisdag, mars 24, 2009 at 11:57 | Permalink
 2. Stefan wrote:

  Att ta kundens parti är väl deras huvudsakliga uppgift, eller?

  tisdag, mars 24, 2009 at 14:45 | Permalink
 3. Anna wrote:

  Ja alltså. Jag studerar just i detta nu för att kunna åtnjuta titeln produktionsledare. Jag begriper faktiskt inte heller vad jag gör. Eller vad som är skillnaden. Men jag låtsas! Det funkar ganska bra.

  tisdag, mars 24, 2009 at 18:51 | Permalink
 4. Helvetica wrote:

  Produktionsledare gör jobbet, projektledarna får äran.

  tisdag, mars 24, 2009 at 19:20 | Permalink
 5. Anna wrote:

  Strålande. Det borde jag ha förstått. Min vanliga tur!

  onsdag, mars 25, 2009 at 17:26 | Permalink
 6. vox wrote:

  Lite för få copywriters? När kan jag börja? Kan man jobba i stumplästen?

  onsdag, mars 25, 2009 at 22:24 | Permalink
 7. Petter wrote:

  Alltså, projektledaren är väl den som ser till att alla andra har ett jobb att gå till

  torsdag, mars 26, 2009 at 17:19 | Permalink
 8. Ulrika Good wrote:

  Varför är min smarta och insiktsfulla kommentar i ämnet borta? Är det en projektledare utan bättre sysselsättning som tagit bort den?

  torsdag, mars 26, 2009 at 21:41 | Permalink
 9. Ulrika Good wrote:

  Wow, jag lyckades skriva perfekt kommentarsbrödtext för att skapa en rubrik på Några rader. Förra gången alltså.

  torsdag, mars 26, 2009 at 21:42 | Permalink
 10. nagrarader wrote:

  Har du tappat bort en kommentar? Du får leta, eller posta en ny.

  fredag, mars 27, 2009 at 09:15 | Permalink
 11. Totte wrote:

  …Jag skrev just ett förlåt-och-tack-mail till produktionsledarna på mitt jobb../Tott

  tisdag, mars 31, 2009 at 21:12 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*