Skip to content

NÅGRA RADER OM SVARTKONTRAKT

Grand Cherokee, spräcklig tröja, någon som heter Conny och ett stort kuvert med pengar. Japp, då vet du att du håller på att köpa ett svartkontrakt.

Svartkontrakt verkar vara ett stockholmsfenomen. Och någon slags moralisk skiljelinje. Den linjen kan jag ärligt säga suddas ut efter 8 andra-, tredje- och fjärdehandskontrakt på två år. Då tömmer man spargrisen och ringer Conny.

Stod naivt i kö de första åren i Stockholm, sent 80, tidigt 90. Kunde nästan höra fnissandet när jag ringde till Bostad Stockholm för att kolla hur jag låg till. Hade dock inga som helst problem att flytta runt. Mitt första jobb var på en telemarketingfirma på Värtavägen (samma lokaler som Apoteket ligger i nu). Min chef lät mig bo i kopiatorrummet. Sen minns jag att vi (oklart hur många) hyrde Michaels Segerströms lägenhet på Bondegatan. Det var en high point i vårt hyrande. Några av mina sämre locations var ett fjärdehandskontrakt på 19 kvm, tio minuters rask promenad från slutstation Bagarmossen. Eller när vi (fortfarande oklart) hyrde en fyra i den tveksammare delen av Helenelund där enda dekorationen var en vinylskiva med Dirty Dancing uppsatt med en morakniv mitt på vardagsrumsväggen. (Minns även en kräftskiva i sistnämda kvart där ”gästerna’ åt direkt ur Pandaluspaketen).

Jag fattar grejen med svartkontrakt. Stökig jeep, upprullad skinnjacka och konstant ringande mobiltelefon får man ta på köpet.

3 Comments

 1. Ludde wrote:

  Det känns lite bättre nu.

  måndag, mars 16, 2009 at 11:40 | Permalink
 2. Johan wrote:

  Har du numret till Conny? Har ett andrahandskontrakt på 16 kvm med mögel.

  måndag, mars 16, 2009 at 18:59 | Permalink
 3. Prytz wrote:

  Ludde: Jag skulle säga att conny fortfarande lever och frodas – men att skinnjackan inte är upprullad. Men det är väl iof bättre?

  tisdag, mars 17, 2009 at 09:29 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*