Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT VÄNTA

Det är inte min bästa gren. Att vänta. Hela konceptet är märkligt. Vetskapen om att något kommer att hända. Men inte nu.

Människor väntar på så mycket. Det är kanske Sveriges största folkrörelse. Och Kubas. När jag var där kände jag igen mig. Alla väntade. Direkt det var en kö så ställde folk sig i den. Spelar roll till vad. Det var säkert värt det. Köerna är så långa att det finns kö-skämt. Till exempel, en man fick nog och lämnade en jättelång kö. ”Vart ska du gå” sa någon. ”Jag ska gå och ha ihjäl Fidel Castro”. Två dagar senare kom mannen tillbaka och ställde sig sist i den jättelånga kön. ”Vad hände” sa de andra. ”Kön var för lång”.

Vi väntar och väntar. På våren, sen på sommaren. På Stefan Ingves. På ett hobbyintresse. På en segdragen förkylning. På hantverkare som kommer mellan 08-15. På att det ska lossna. På ett landslag som man inte skäms för. På hår som växer. På maten. På efterrätten. På notan. Vi väntar på bussen, flyget, taxin. På rätt känsla. På lusten. På tillfället. På nästa 30 Rock-avsnitt.

Sverige är Nordens Kuba och Stockholm är downtown Havanna och vår lägenhet har förvandlats till självaste Hotel Nacional de Cuba. Väntans högborg. Här väntas det så inihelvete ska ni veta.

4 Comments

 1. Dytte wrote:

  Jag håller helt med dig. Fan vad vi väntar egentligen. Helt sjukt. Är det värt väntan? Också en bra fråga att ställa sig.

  lördag, april 25, 2009 at 10:25 | Permalink
 2. F wrote:

  Sverige är ju inget mer än nästa Thailandsemester.

  söndag, april 26, 2009 at 00:08 | Permalink
 3. Elin wrote:

  Alltså denna väntan är hopplöst, typ exemepl på väntan är vårdcentralen, man kan ha första morgontiden mycket riktigt får man vänta. Man kan vara först i kön på ica ja då av alla jäkla gånger ska man vänta på kassörskan som måste ”fixa” något = väntan. Det kvittar hela Sverige är uppbyggt på väntan och tydligen Kuba med. Sen pratar om man effektivisering. Ha! Jag tror mer det handlar om att Sverige lagom är bäst – jag väntar på min tur-

  måndag, april 27, 2009 at 23:46 | Permalink
 4. Ozjeppe wrote:

  Underbart roligt och kärnfullt på-pricken-skrivet i detaljerna!

  söndag, maj 10, 2009 at 12:30 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*