Skip to content

NÅGRA RADER OM FÖRLOSSNINGAR

Med anledning av mitt förra inlägg har jag precis kommit hem från ett ställe där det talas i termer av blodfyllda livmodertappar, mellangårdar och epidural. Nej det är inte nya säsongen av CSI, vi pratar crescendot till en av människans stora väntningar i livet: förlossning.

En förlossning kan vara en segsliten historia med över ett dygns skärseld. Eller så kan det vara som igår, ur taxin vid entrén 12.11 och födsel 13.22.

Hursomhelst. Det är fantastiskt. Inte mer med det. Det är fantastiskt. Navelsträng runt halsen or no navelsträng runt halsen, när väl färgen kommit till de 4365 grammen på bordet framför en och första skriket till alla inrusande barnmorskors och barnläkares lättnad ekar i sjukhuskorridoren, då är det väldigt, väldigt fantastiskt.

Detta inlägg har visst släktskap med några rader från i höstas vid namn NÅGRA RADER OM ATT HA KUL UTAN SPRIT.

Allt är bara fantastiskt. Sa jag det?

14 Comments