Skip to content

NÅGRA RADER OM HANTVERKARE

Hela innerstaden kryllar av dem. Det är fler hantverkare än boende, lätt. Kan inte alla bara bygga klart, så vi blir klara.
Hantverkarna i sig kan vara trevliga. De kan också vara från helvetet. Jag har haft kontakt med båda falangerna men minns såklart bara de senare. De som luktat sprit och varit hotfulla. I min egen lägenhet.

Ute på gatorna är det fler VW Caddy och Peugeot Partner än jag orkar räkna. Samtliga i sällskap av en rökande hantverkare på väg in i en port med diverse rörtänger, pirror och rullar med skyddspapper. Kom. Igen. Är ni inte klara snart?

Är man, som jag råkar vara just nu, hemma på dagarna så upptäcker man en ytterligare sida av kvarteret. Vid 07.30 sharp drar serenaden igång. De avlägsna hammarslagen, den envetna cirkelsågen och skoven av ettriga borrattacker.

Kan alla i innerstan enas om att göra så här: de som ska bygga om, gör det nu. Samtidigt. Sen är vi klara och kan njuta av att det är fint och tyst och klart.

Va? Kan vi det?

One Comment