Skip to content

NÅGRA RADER OM PER MORBERG

Sedan den där katastrofala och hysteriskt roliga intervjun i Metro för några år sedan, gillar jag Per Morberg. Ja, jag tittar på hans matprogram också. Ja, jag har köpt kokboken. So sue me.

För två år sedan stötte jag på honom i trappan på Häringe Slott unden en sk lyxbilsdag i arrangemang av M Bindefeldt. Du hör. Min roll var varken plånbok eller entourage. Jag var bara en reklambyråkonsult för ett av de medverkande märkena. Hursomhelst. B- och C-kändisarna stod som spön i backen, och alla var liksom lagom okända för att jag hela tiden fick för mig att vi kände varandra från barnens dagis. Typ han som nötte bänk i Man Utd, Jesper nånting. I anslutning till denna märkliga tillställning passade andra high-end-firmor på att marknadsföra sig. Således stod en representant från Nymans Ur och demonstrerade klockor i slottstrappan. Där fastnade jag. Och Per Morberg. Vi fingrade båda på de där vändbara poloklockorna från Jaeger LeCoultre varpå den propra men något kalviga Nymansrepresentanten fick den dåliga idén att börja berätta lite om dem för Per, och mig. Guess what. Killen gör klassikern och säger Sweitch istället för Schweiz.

Jag suckar inombords, en kompromiss som jag insåg att Per var mycket långt ifrån. Iklädd full jaktmundering, hatt, rock, stövlar, hela kitet minus en knäckt hagelsprakare över axeln – släpper Per Reversoklockan och spikar fast ynglingen med blicken medan han piskar till med följande.

– Du kan ju för fan inte stå och sälja Schweiziska klockor om du inte ens kan uttala landet de kommer ifrån.

Oj tänker jag, lika fastfrusen som klockvalpen. Korrigeringen fortsätter med att Per låter den allt mer kuvade urnasaren upprepa Schweiz till det låter någorlunda. Vid det här laget fnissar jag högt. Inombords, givetvis.

5 Comments