Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT DEKLARERA

Brr, denna dystra syssla. Inte bara är det en årlig påminnare om ens tillkortakommanden som skatteplanerargeni – man (jag) är alltid ute sista sekund. Att jag därför cyklar omkring 23.30 på götgatan en måndagkväll är alltså INTE för att jag tillhör den tveksamma gruppering som ser det som en liten trevlig tradition att lämna in sin deklaration på sista dagen. Södermalm. Ständigt dessa gatufester. Min anledning är helt enkelt att jag är dum i huvudet och väldigt, väldigt sen och därför får cykla över hela stan med en statlig papperslapp i munnen som en fullt utslagen dåre.

Men det som gjorde mitt deklarerande någorlunda uthärdligt i år var det telefonsvararmeddelande som mötte mig i mobilen från min nya revisor på Ernst & Young. Obs. Vi känner inte varandra, har aldrig setts, bara mailat en gång. Detta sjöng i mitt öra, på bred göteborska:

- Hallo Olle, Nils Håkan här från Göteborg. Jag skickar dig en blankett. K-12. Är det något kan du ringa. Annars kan du skita i det. Ha det gott. Hej.

Skön stil. Trovärdigt på något konstigt sätt.

One Comment