Skip to content

NÅGRA RADER OM FOTRIKTIGA SKOR

Av någon anledning befinner jag mig i New York sedan några dagar tillbaka. Jag och min kompis A är här och går. Ja, vi går. Ofta när jag är ute och reser blir mitt maniska begär efter att gå riktigt långt hämmat av sällskapet. Antingen ska det gås in på olika vintagebutiker eller sittas på caféer väldigt länge. Inte helt sällan handlar resor för människor om att sitta. På frukostar, designhotellterasser eller i värsta fall – i parker. För mig handlar det om att gå så långt som möjligt och eftersom min vän A lider av exakt samma syndrom har vi alltså råkat ut för en livsfarlig kombination av powerflanerande.

Detta har efter fyra dagars kriss-krossande på Manhattan inneburit konsekvenser för mina fötter. För första gången i livet skulle jag kunna döda för ett par fotriktiga Scholl. Igår toppade vi längdrekordet från i lördags med att beta av större delen av judiska Brooklyn, Williamsburg och halva Manhattan från Union Square och tillbaka till Tribeca. I sicksackmönster. Mina sorgliga converse är nere på trådarna och skriker mot sidlinjen efter ett byte.

Vilket resulterade i nödvändigt inköp av skor. In på Paragon och shoppa. Ut med ett par moccaklädda grodliknande, rågummibestyckade fotpjäser som nu sveper om mina fötter i Four Season-style. Skorna? Inte långt från Scholl. Väldigt amerikanska. Känns rätt här, men vi får se sen. Lite som att köpa fiskarbyxor i thailand.

Nu ska vi tillbaka till Williamsburg för att toppa formen inför Harlem i slutet av veckan. Off we go.

3 Comments