Skip to content

NÅGRA RADER OM OCTOMOM

Det finns en kvinna som kallas för octomom. Det är för att hon har så många barn att hennes armar utvecklat shivaliknande kvaliteter. Nåväl, den här kvinnan har inte alltid varit en trebarnsmamma utan det fanns en tid då hon sorglöst vandrade stadens gator som vilken snygg 23-åring som helst. Men innan hon visste ordet av så träffade hon en äldre man som fintade in henne på en annan bana. När man hör om tricken han använde låter de utstuderade och effektiva: mycket drinkar och många resor. När hon var färdigmarinerad i detta flyktiga sus och dus kom hunden, barnen, det fasta jobbet och de vardagliga rutinerna. Den här historien skiljer sig kanske inte från så många andra eftersom det är naturens gång, och är en illustration över hannars genom darwins försorg väl utvecklade förmåga att fånga en kvinna. Men en av de otaliga detaljer som ändå sätter den här berättelsen vid sidan om mittfåran, är att octomom för bara fem veckor sedan födde sitt tredje barn med denna man – och att hon med samma glada, roliga och inlevelserika visdom sa ’självklart’  när den ibland omdömesutmanade mannen i fråga föreslog att han och en kompis skulle åka en vecka till New York för att fotografera, hänga och dricka öl. Själva.

För detta, och en ändlös rad av stora och små detaljer, älskar jag henne.

5 Comments