Skip to content

NÅGRA RADER OM SMÅ HÅL PÅ T-SHIRTS

Än så länge kostar inte mina t-shirts 10.000 styck, men jag har definitivt uppgraderat bomullsutbudet i min basgarderob genom åren. I takt med enstaka lönejusteringar har mina t-shirtar gradvis ryckt upp sig från de urtvättade trasor som en gång bodde där. Något som dock inte förändrats är de mysteriska hålen. Två-tre små hål frampå, långt ner. Varje gång jag drar fram en ren t-shirt med dessa mikroskopiska psykningar måste jag andas och räkna till tio, medan hjärnan rusar i 180 efter svaret på en av vardagens allra svåraste frågor: var i helvete kommer hålen ifrån?

Har hört en del teorier, och så sent som igår höll den kvinnliga delen av min familj och släkt konferens i ämnet – med konsesus kring att hålen beror på att t-shirts coh toppar nöts mot skärp eller jeansknapp. Think not. Djur tänker du. Jag med. Men inte de där vanliga krypen som åt upp de fräscha merinopolotröjorna -96. Nej det här är en art framtagen specifikt för att ta sig förbi grindvakterna i varje hermetiskt tillsluten och fläckfritt rengjord stadsgarderob. Jag tror inte heller dessa djur är heltigenom biologiska varelser, utan små små cyborgs utsända av familjen Persson i vår tids mest raffinerade retailkampanj.

Eller så är det nåt annat. Måste sluta tänka på det nu.

12 Comments