Skip to content

NÅGRA RADER OM SMÅ HÅL PÅ T-SHIRTS

Än så länge kostar inte mina t-shirts 10.000 styck, men jag har definitivt uppgraderat bomullsutbudet i min basgarderob genom åren. I takt med enstaka lönejusteringar har mina t-shirtar gradvis ryckt upp sig från de urtvättade trasor som en gång bodde där. Något som dock inte förändrats är de mysteriska hålen. Två-tre små hål frampå, långt ner. Varje gång jag drar fram en ren t-shirt med dessa mikroskopiska psykningar måste jag andas och räkna till tio, medan hjärnan rusar i 180 efter svaret på en av vardagens allra svåraste frågor: var i helvete kommer hålen ifrån?

Har hört en del teorier, och så sent som igår höll den kvinnliga delen av min familj och släkt konferens i ämnet – med konsesus kring att hålen beror på att t-shirts coh toppar nöts mot skärp eller jeansknapp. Think not. Djur tänker du. Jag med. Men inte de där vanliga krypen som åt upp de fräscha merinopolotröjorna -96. Nej det här är en art framtagen specifikt för att ta sig förbi grindvakterna i varje hermetiskt tillsluten och fläckfritt rengjord stadsgarderob. Jag tror inte heller dessa djur är heltigenom biologiska varelser, utan små små cyborgs utsända av familjen Persson i vår tids mest raffinerade retailkampanj.

Eller så är det nåt annat. Måste sluta tänka på det nu.

12 Comments

 1. Ludde wrote:

  Aldrig fattat det heller. Det är en sån där fråga som forskare stirrar sig blinda på. Som det här med duvungar. Små duvor. Finns det ens?

  måndag, maj 4, 2009 at 11:58 | Permalink
 2. nagrarader wrote:

  Ja, konstigt. Har aldrig sett en duvunge. Men vi har en kråka på balkongen som försöker äta upp duvornas ungar. Kråkan vet något vi inte vet.

  måndag, maj 4, 2009 at 12:00 | Permalink
 3. T wrote:

  Sitter med ett mystiskt hål i nederkanten av min t-shirt just nu och ställer mig, precis som du, fullkomligt frågande till fenomenet.

  måndag, maj 4, 2009 at 17:09 | Permalink
 4. Anna wrote:

  Min teori är att småhålen kommer ifrån larmen i affären. I takt med att man använder, nöter och tvättar tröjan blir dessa håligheter från larmet mer och mer uppenbart. Varför hålen ofta kommer i grupper om två eller tre har jag dock inget svar på. Inte heller varför hålen alltid hamnar på samma ställe, när butikernas larm sitter på diverse. Min hypotes har också sina hål…

  måndag, maj 4, 2009 at 20:12 | Permalink
 5. D. wrote:

  Det är tvättmaskinen. Byt trumma. Skittrist teori, men sann. Jag har hål en massa kläder OCH i de dyra Gant-lakanen så jag vet.

  måndag, maj 4, 2009 at 21:10 | Permalink
 6. Anna (en annan) wrote:

  Teorin om knapparna stämmer, men det är bara halva sanningen. Du har antagligen nån tröja/jacka med zip som gör själva hålen, när t-shirten kläms mellan dragkedjan och byxknappen. Köpte en fantastisk ziphood i London för ett tag sen, med en ganska vass dragkedja, som gjorde hål i alla mina favvo-t-shirts.

  Det är min sanning. Behöver ju inte vara din…

  måndag, maj 4, 2009 at 21:23 | Permalink
 7. Ludde wrote:

  Det kan också vara så att du ofta blir huggen med en väldigt liten kniv på fyllan, och vaknar utan något minne av det. Liksom, ”var fan kom de här hålen ifrån?” Förresten, är det, förutom hål, också mycket blod på de t-shirts du nämner här?

  måndag, maj 4, 2009 at 23:50 | Permalink
 8. Helene wrote:

  Hej!
  Jag eller, snarare min mor har en teori om att tröjan fastnar i någon liten sticka i något bord där du brukar sitta/stå ofta. Har ett par byxor som jag endast använder på jobbet, de är slitna på ena höften. Inte andra. Jag tror att det är bordets fel. Jag är bombsäker.

  /Helene

  tisdag, maj 5, 2009 at 18:36 | Permalink
 9. Emily wrote:

  sorry men kan bara vara: http://www.anticimex.se/default.asp?objectid=419

  onsdag, maj 6, 2009 at 10:29 | Permalink
 10. Alex wrote:

  Någon som kommit fram till något definitivt svar på denna fråga? Har samma irriterande problem!

  tisdag, juni 1, 2010 at 09:15 | Permalink
 11. Sanna wrote:

  VAD beror det på? Har samma problem med flera t-shirts och toppar. Tror absolut inte på småkryp eller tvättmaskin, varför skulle hålen hamna på framsidan längst ned till 90%?
  Jag har funderat på någon typ av strålning, hemska tanke men sann. Varför inte?

  Alla familjemedlemmar har heller inte samma problem.

  lördag, januari 2, 2016 at 14:44 | Permalink
 12. Mutti wrote:

  Har upptäckt små, små hål på flera T-shirts o tröjor senaste året. Nu kom jag på att samtliga hål sitter precis där min surfplatta vilar på min mage när jag sitter o surfar i en skön fåtölj lätt bakåtlutad. Finns en rad små hål på underkanten av paddan. ????

  måndag, maj 23, 2016 at 11:47 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*