Skip to content

NÅGRA RADER OM SYSTEMBOLAGET

Fick visa leg på systemet idag. Inga konstigheter med det, förutom att det i just min legitimationshandling står 681123. I inte mindre än tjugo år har jag alltså med lagen i ryggen kunnat rumstrera om bland de alkoholhaltiga dryckerna inne på det statliga monopolet (tjugoett år om man räknar den där grejen med falsklegget). Men idag bestämde sig Sophie på Systembolaget Östermalmstorg att syna den här ynglingen. Moi, alltså. Och jag gillar det såklart.

Såg hennes blick. Visste liksom vad som var på gång. Det var när jag först lite osäkert bytte kassa till hennes, började hala upp flaskorna på bandet, några vita, ett par rosé. Jag försökte vända pin-koderna mot mig, så som det står att man ska göra – och jag kände hur jag liksom gjorde det på ett onaturligt sätt, som att jag höll på med något fuffens, att jag spelade vuxen utan att vara det. Sophie såg det också och jag såg att hon såg det. Och där tog hon mig:

- Skulle du kunna ta upp ett leg också?

Så idag säger jag tack till Sophie på Systembolaget Östermalmstorg. Du gjorde min dag.

5 Comments