Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT SIMMA TILL NORDPOLEN

Det finns en kille från Kapstaden som växte upp till en framgångsrik advokat i London men som hoppade av för att börja långdistanssimma till havs. Medan han höll på slog han samtliga rekord i samtliga världshav runt samtliga horn, uddar och livsfarliga leder (inklusive den av naturliga skäl aldrig prövade sträckan från Robben Island till fastlandet som 17-åring) tillsammans med hajar och leopardsälar och för att toppa det hela simmade han förra året till nordpolen i minusgradigt vatten klädd i speedos och goggles för att sedan bli en av världens mest anlitade klimattalare tillsammans med Al Gore och med egna framföranden på TED (här). Nu ska han till Everest i april på en expedition som CNN sänder ifrån, där han ska simma tvärs över världens högst belägna sjö på 6000 meter, ett projekt han tillkännager imorgon på en presskonferens i New York tillsammans med Bill Clinton. Igår kväll ringde han och frågade om jag vill följa med i april.

*nyper mig hårt i armen*

9 Comments