Skip to content

NÅGRA RADER OM BRÖLLOPSPRESENTER

Bröllop i lördags. Söndagens kortslutna hjärna ägnade dagen åt basket med barnen, glass,’The Boat That Rocked’ samt följande geniala fyllelogik.

Man går på bröllop. På festen finns mat, vin och sprit. Roliga människor, ett generöst värdpar och så för att riktigt maximera gästernas övertrasserande av kontrollkontot: en dj som spelar djävulens musik till morgonen gryr. Då har du två val. Antingen den oartiga vägen och dricka lite lagom för det är ju en dag i morgon också. Eller. Om du vill plocka fram ditt allra bästa uppförande och oomtvistligt paradera din tacksamhet för värdarnas ansträngningar finns det bara en socialt accepterad gest: att bli riktigt packad.

Många människor misstar sig på den här regeln, och har någonstans längs vägen slagit sig till ro med att en lite lagom salongsberusning är den högst uppskattade formen av festdeltagande. En populär tanke, men fel. För så här är det. Du har en veritabel syndbuffé framför näsan att dela med de roligaste människorna du känner, i ett halvt dygn all inclusive signerat bröllopsparet. Hur ser det då ut om du står och sippar på en Loka och fingrar på din speed dial till taxi stockholm. Inte bra.

Alltså. Brödrostar, spa-helger och kristallglas i all ära. Men enligt min nyligen utformade teori bör du fundera på om det inte är din svettiga, shotsmarinerade hiphopdans som the newly-weds önskar sig mest. Tänk på det nästa gång du går på fest så du inte dricker för lite och gör bort dig.

4 Comments