Skip to content

NÅGRA RADER OM KOMMENTARER

Jag blir glad av kommentarer. Alla. Kan tycka att ni är lite lata ibland som inte skriver mer. För jag vet att ni läser. Men är alla kommentarer bra? Ska alla kommentarer få beta fritt?

Silverfisken i Australien har en populär blogg som många kommenterar och nyligen tog han bort en sur kvinna som skrivit illa om några fotografier han tagit. Tre gånger. Detta aktualiserar ämnet om man som bloggare ’har rätt’ att censurera kommentarer. Jag skrev till honom att det är hans gig, och gillar han inte en gäst kan han be den dra åt helvete. Att kommentera är en konst. Bloggar kan inte bli de anonyma kommentatorernas diktatur.

Jag vill inte ta bort kommentarer, men skulle någon visa sig vara känslig för en kund, eller för någon annan inblandad kan jag tänka mig att göra det. Inte smyga med det, utan helst förklara varför i så fall. Men tro inte att du kan sitta i ditt dunkla sovrum på din snodda snurrkontorsstol och sprätta iväg verbal dynga på bloggar till höger och vänster, utan att själv bidra med ett uns av intellektuell ansträngning. Åtminstone inte anonymt. Däremot älskar jag en skön duell där vi kan prata ut om vad vi tycker. Kanske till och med enas om var vi tycker olika, och exakt vilken typ av idiot vi definierar varandra som. Detta bland många, många andra saker är kanske anledningen att så många människor bloggar.

Non?

11 Comments