Skip to content

NÅGRA RADER OM MASKERADER

Det jag kände redan som sjuåring, förnedrad med pepparkakekläder i luciatåget, bekräftades igår kväll. Maskerader är en överskattad njutningsform. Annonsföretaget Garbergs hade bjudit in till maskerad och förutom att försöka lista ut saker på G att klä sig som, uppgick reklambyråsfärens samlade intelligensresurser till att i två veckor gissa om andra verkligen kommer att klä ut sig. Eftersom jag inte har speciellt mycket tur i spel (men tur i det andra) så satsade jag givetvis på fel häst. G som i Gröna Baskrarna. Efter en tur till army/navy-affären på Gamla brogatan hade pulsen gått upp och omdömet ner. Två timmar innan fest sitter således en fullt stridsklar 40-årig amerikansk elitsoldat på en pinnstol i ett kök på östermalm och tittar på klockan. I en lite för tajt camoflagetshirt och dog tags.

Visst, många hade gått all in som gitarrer, galningar, guld och geishas. Men de allra flesta körde dirty och hade helt enkelt bara rotat fram ett gristryne ur sexlådan under sängen. Min något aggressiva framtoning döljdes illa i den kontorsklädda majoriteten. Kopplingen till gröna baskrarna var även den något dunkel, men otippat många andra förslag haglade snabbt in: gerilla, general och GI Joe. Själv fingrade jag tidigt på baskern och såg den skalbara utstyrseln som en plötslig möjlighet att fega ur och bli som alla andra. Men min kompis Sara H korrigerade mig snabbt:

- Du rör inte baskern. Tar du av dig den ser du bara ut som du varit i Thailand lite för länge.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*