Skip to content

NÅGRA RADER OM NAZISTER

Ikväll var det julafton för svenska nazister. Grattis alla överviktiga främlingshatare. I Sverige är vi väl ändå så vidsynta att vi kan låta dem få hållas, ha sina egna kravallbeströdda partaj i sann demokratisk anda. Lite jävlar anamma är väl bara trevligt.

Jag minns mina egna run-ins med nynazister på tunnelbanan som nyinflyttad 20-åring. Det var himla spännande att bli örfilad kommer jag ihåg, tänkte på det länge och blev imponerad av att de var så många. Ungefär samma känsla som när jag råkar befinna mig i Visby under medeltidsveckan. Samma enhetlighet och dödliga, poänglösa allvar.

Vet inte vad de särkklädda 1200-talsfamiljerna i Visby egentligen firar men precis som för nazisterna måste det vara oerhört upphetsande att få gå klädd i larviga kläder och prata låtsasspråk en hel vecka. Det spelar ju inte så stor roll om epoken man vigt sin identitet till manifesterades av ignorans, djävulskap och ond bråd död. Det är ju så kul med maskerad!

Så måste ju rimligtvis en nazist känna. Att trots sin ovälkomna frisedel från försvaret få gå klädd som en spetsnaz och skrämmas bland allmänheten. Helt utan krav på intellekt och skönhet.

Kan man kanske slå ihop medeltidsveckan i Visby med nazismen och låta alla galningar springa runt och hojta ifred bland raukarna. En Östersjöfestival för Baltikum. Sen sätter vi Lars G Josefsson som chef. Han är ju redan inne på att begrava farliga saker på ställen där vi inte behöver handskas med skiten.

Vänta, vi slänger in Schweiz när vi ändå är på gång.

2 Comments