Skip to content

NÅGRA RADER OM PÄLS

Visst har man inte päls längre? Alltså päls-päls av riktiga djur, typ djur som man hittar på skolplanscher över den svenska vinterfaunan. Räv, varg, björn, mink, mård. Ok att Anders Zorn hade en helt fantastisk vargskinnspäls men eftersom han var samtida med Lucky Luke så är det preskriberat. I vår garderob hemma hänger en eller ett par gamla ärvda pälsar från mormor eller farmor. Inte ens Lisa Larsson ville ha dem. Så de hänger där tillsammans med den apmatta som mina morföräldrar anskaffade i östafrika på 60-talet. Inte helt kosher att ha den framme heller. Ändå ser jag folk i päls. Kvinnor på Östermalm som helt ogenerat lämnar av sina knattar på skolan, klädda som fru Gorbachov. Det är ju inget fel på päls, kanske världens bästa skalplagg. Det är bara så ovanligt att se dem. Kan man ha päls? Borde jag köpa päls?

4 Comments