Skip to content

NÅGRA RADER OM SANNING OCH KONSEKVENS

Hunden sov. Frank sov. Julie sov. Bara jag, H och 6-åringen uppe. Vinmiddag mitt i mellandagarna. Av någon anledning börjar vi med sanning eller konsekvens (’sanning eller kongkong’ på sexåringsspråk). Mm, säger jag förstrött och okynnesäter lite till. Min tur. Går på sanning. Hur svårt kan det bli, räkna upp mina favoritdjur kanske. Nädå. Entré kalldusch.

’Pappa räkna upp alla tjejer du varit kär i’

Oh lord. H och jag skrattar nervöst i kör. Den enda som ler vänligt men bestämt är Nike som upprepar utmaningen. Jag: ’Jaha, EHRM, det beror ju lite på, alltså hur man räknar, kär och kär, alltså du menar kär, ja, haha, pappa har ju gillat många tjejer och ibland tror man ju att man är kär, men sen är man inte det, men visst har jag varit kär tror jag, jag tror det, vad är kärlek egentligen haha, ooh det är svårt att komma ihåg exakt, kär sa du, jaa haa.’

Men jag kom inte undan. Vi enades om tio. De tio tjejer jag varit mest kär i. Hon satt redan med papper och penna och hade skrivit siffran ett och väntade otåligt. Så nu har vi en mycket märklig lista på kylskåpet med tio nästan rättstavade tjejer som pappa varit kär i. Med olika många hjärtan bakom.

Mer vin.

4 Comments