Skip to content

NÅGRA RADER OM SLUSSEN GALLERIA

Efter ett par månader med Slussen som arbetsplats tog jag igår steget fullt ut och besökte underjorden. Slussen galleria (inte slussengallerian som man kan tro). Först kändes det som jag gått vilse på en filminspelning i Rumänien och ångrade genast att jag lämnat det trygga och bekanta bakom mig. När ögonen vant sig vid det dunkla ljuset började jag leta mig fram i gångarna. Eller gången, för det kändes som en enda brunkaklad wim wenders-slinga som letade sig förbi ’matställena’ där sextioplussare med plastkassar satt en och en och mumsade bakelser i mörkret. Restaurang Bertlid var något till höger, tomt sånär som på en dyster familj i hörnet som fyllde i diverse byråkratiska formulär. Önskar att de tagit hissen ända upp till Gondolen så hade de sett mer. Sen. En fotobutik. Tror jag. Kan ha varit en zoobutik också. Rakt fram, Euro Sko. Ni förstår, internationella skor. Men som om detta inte var nog hittade jag ytterligare ett schakt dit bara väldigt krumma och/eller barn kan ta sig ner. Här handlar en okänd del av Stockholm sin mat. Inte jag, för jag tog nästa rulltrappa upp till dagbrottet, kippade efter andan och sprang mot Norrmalmstorg. När jag en timme senare satt mig själv i säkerhet bakom min apple så googlade jag Slussen Galleria, som inte hade någon sida. Det fanns inte. Hade jag sett fel? Vad var klockan? Hur länge hade jag varit borta?

4 Comments