Skip to content

NÅGRA RADER OM VAD KOMPISAR GÖR PÅ JOBBET

För några fester sedan introducerade jag en ny tanke bland mina vänner: att hälsa på varandra på jobbet. Lite som när man var 10 och fick följa med mor till arbetet. Spännnande att sitta och titta på, röra vid alla prylar och se hur andra bemötte henne in action. Precis detta borde man göra med sina kompisar, tänk vilken fördjupning det skulle bli i vänskapen. ”Hej det är är min vän Börje, han ska följa med mig här på arbetet idag, om Börje stör kan ni bara meddela mig, Börje du kan väl ta en stol och sätta dig där borta, nå var var vi?”. Jag skulle älska att följa med till olika banker, advokatbyråer, corporate finance-avdelningar, tidningar, webbföretag, biokemiföretag, TV-kanaler, sjukhus och skolor (alla mina vänner jobbar alltså inte på reklambyråer) och sitta i ett hörn med en espresso och bara lyssna in när min kompis ångar på i yet another day at the office. Riktigt kul. Och framför allt, när man sen ses på alla fester kan man hoppa över långrandiga förklaringar kring vad man egentligen gör på dagarna. Ny respekt och vördnad för sin väns förmågor kommer som en bonus.

För att göra slag i saken var jag i Globen i fredags för att från absoluta ringside följa en kompis dag (kväll) på jobbet: Idol. Dränkt i inspiration, lycka och champagne lämnade jag arbetsplatsen långt efter midnatt, djupt imponerad av hans haktappsframkallande förmåga. För ytterligare några månader sedan var jag med på SAS-kaptenen Örjans arbetsdag till Chicago. Samma sak där. Nu ska jag fortsätta klämma in min fot på nära vänners arbetsplatser. Sätt på kaffet för snart plingar jag på!

Kompisjobbpraktik, mina vänner. Prova.

5 Comments