Skip to content

NÅGRA RADER OM SKOSTORLEKAR

Drar mig ofta något enormt för att köpa skor. Inte för att jag inte gillar skor. Skor är skitfina, och framför allt bra att ha. Men när jag väl sitter där, svettig, framåtlutad och klämmer där jag tror att tån slutar vaknar något gammal avsomnat ticks inom mig. Kan för mitt liv inte bestämma mig för vilken storlek jag ska ha. Senast igår var jag inne på sportkompaniet på kungsgatan och provade vandrarkängor. Hade en mycket utdragen diskussion kring fötter, svullna fötter, tumregler och mellanstorlekar med en snäll men till slut ganska trött försäljare långt efter stängningsdags. Framför mig en hög av Scarpa, Meindl, Lundhags och Crispi. Kunde såklart inte välja så han fick låsa upp och släppa ut mig i mörkret.

Funderar på att börja gå barfota. Kan bli min grej. Min goda vän David var barfota i ett helt år när han reste. Till slut glömde han bort att han inte ägde några skor och blev påmind först på asfalten när han skulle boarda planet hem.

Åter till den trötte försäljaren från gårdagskvällen. Jag vädjade som en hund om ett sista tips eftersom jag inte kunde välja mellan 9 och 9.5. Såg att han försökte uppbringa sina sista krafter för dagen till ett skämt men levererade det med dyster allvarlighet:

Köp båda.

2 Comments