Skip to content

NÅGRA RADER OM TYSTA DIALOGER

Vissa människor pratar jag enbart med ’på riktigt’, och andra enbart digitalt via kommentarsfält, facebook eller mail.

Det är alltså folk jag mer eller mindre känner, vissa som jag jobbar med, har jobbat med eller jobbar bland – men där vi aldrig i ljudligt tal nämner det vi pratar om digitalt. Extremt märkligt.

Det kan vara en lång diskussionstråd, eller mailväxling, eller bloggkommentarer. Men när man träffar på varandra  i hissen blir det tyst sånär som på några yxiga meningar om hur fint stockholm är i vitt. Men absolut inget om det där andra.

Jag är ju likadan själv. Kan gå in och tokläsa någon persons blogg, och kanske skriva kommentarer på facebook. Men springer vi ihop på stan så håller vi käften, nickar lite så som vår ytliga bekantskap betingar och går vidare.

So fucking strange.

3 Comments