Skip to content

NÅGRA RADER OM IDROTTSPERSONLIGHETER

Sitter och glor på Andrej Pöpz med sina experter i SVT’s OS-studio. Det är sk ’Super-onsdag’. Tre saker slår mig. Det ena är att studion hela tiden säger ’oh vad bra han åkte’ följt av ’och han är så himla bra kille också’ (läses med Pernilla Wiberg-dialekt).

Personlighet har alltså blivit lika viktigt som själva prestationen. Det andra som slår mig är att jag för en gångs skull håller med en hel panel sporttyckare. Man gillar ju att hålla på den som är lite skönare. Som när den Tom Selleck-liknande tränaren i vit mustasch pumpar upp Bode Miller i störtloppsstarten som inför en titelfight i tungvikt: COME ON DUDE, GO BODE! Jag älskar’t. Under varje OS lyser min svårgömda förkärlek till USA igenom, för nånstans bland alla vita tänder så tycker jag att de är lite skönare än många idrottare från andra nationer. Ta Lindsey Vonn där hon står i sin Evel Knievel-hjälm och spyflugeglas. Vonncouver! Klart hon vinner. Snygg är hon också.

Det tredje som slår mig är att Jacob Hård och Anders Blomquist fortfarande är Sveriges bästa kommentatorer.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*