Skip to content

NÅGRA RADER OM MIN FRU

Förlåt men jag måste dela med mig av en helt otrolig sak. Min fru. Jag var ute igår och kom hem rätt sent. Rätt onykter. Så vad säger H idag?

’Du, jag kan ta med alla barnen och gå hem till en kompis ikväll så kan du vara hemma själv och ta det lugnt. Du måste vara jättetrött.’

Alltså. Hur kan jag haft sån enorm bonnröta som gift mig med den här människan. Om inte den där ’kompisen’ heter Jean-Baptiste och ser ut som Jude Law, så är hennes handling ett nobelpris i kärlek.

Passa dig, tänker ni. Ja det slog mig också. Det är liksom för bra. Låt oss analysera.

Åtta år har vi varit tillsammans. Styckar jag upp dessa år i små små bitar så skulle jag hitta såna där kommentarer från henne i varje del. Även om jag delar upp åren i hundratusen smulor. Hon bara har det i sig. Reflexmässigt, utan krav. Som tre veckor efter att vår yngsta dotter föddes då jag åkte till New York en vecka. Själv. Eller när hon var höggravid med vår son och jag tyckte det var en fantastisk idé att göra vintertoppturer på Kebnekaise. Själv. Eller alla gånger jag varit i Cannes. Själv.

Jo, hon kan vara skitjobbig ibland. Då säger hon att det är mitt fel. Vilket naturligtvis stämmer.

Så nu ligger jag här i soffan. Själv. Så när som på hunden. Det är öronbedövande tyst i lägenheten. Jag kan göra vad jag vill, dricka öl och kolla på skitfilmer som H faktiskt föreslog. Men det enda jag kan göra resten av kvällen, är att ligga här och tänka på det jag älskar mest av allt i mitt underbara liv.

Min fru.

11 Comments