Skip to content

NÅGRA RADER OM IDROTTSSTJÄRNOR I REKLAM

Det vilar något beklämmande över hur många svenska idrottsstjärnor väljer att fläka ut sig i usel reklam. Här har vi ett gäng olympiska medaljörer som hittills i livet bara tränat, ätit keso, spelat wii på billiga hotellrum och legat med Yannic Tregaro-typer till de nått sin idrottsliga topp och bubblar i snacket kring bragdmedalj. Då kan man tycka att en någorlunda slipad manager skulle sopa hem ett glassigt kontrakt med Nike eller åtminstone Reebok.

Men.

Istället sitter Stefan Nystrand och Therese Alshammar på en bänk och äter Risifrutti. Detta när man inte trodde det kunde bli sämre än när Kajsa Bergqvist låtsashoppade höjd för samma märke. Magdalena Forsberg ska bli ’reklamprofil’ för Swegmarks sportbehåar. Jonas Björkman och Niklas Alexanderson poserar i bilder tagna av en apa, för yrkesklädmärket Grolls. Charlotte Kalla lyckas inte få till en enda mänsklig tagning för Actimel. Stig Strand provocerar genom sitt genompräktiga framförande för VitaePro. Ara Abrahamian utnyttjas hårdare än en piskad jak på topptur i Nepal när han tvingas ’fronta’ för Björnkläder i allehanda montrar på svenska byggmarknader. Minns även vagt att superstjärnan Floppa Forsberg stått i ett par enorma jeans och juckat i någon frukostrelaterad produktreklam. Detta vid sidan om hans kvalitetssatsning inom plastskoindustrin.

Ok. Alla fick inte en roll i Nike’s senaste gåshudsrulle inför fotbolls-VM. Men det är helt jävla mind blowing att människor med så skyhöga krav på sina sportkarriärer, helt kan släppa dem när det gäller sina reklamkontrakt.

En enkel tumregel: läs manusen innan ni ställer upp. Eller ring mig åtminstone.

3 Comments

 1. Anna wrote:

  Fyn fan vad sant – tänkte på det senast idag när både Strand och Kalla dök upp i rutan… Snark.

  tisdag, maj 25, 2010 at 17:25 | Permalink
 2. Erik wrote:

  Annars verkar müsli vara ett kärt tema – Kallur promotade Axa-produkter – tror jag – och även Henke Larsson simhoppade och spelade curling för att visa hur bra det är med Aktiv Müsli. Annars finns ju de iofs. roliga reklamerna med Kallur för Länsförsäkringar, och dessutom Zlatans gamla godingar för Fructis schampo och den med – tror jag – Tilde Fröling: ”Inga mål, inget mys – många mål, mycket mys”..

  Genomtänkta val, alltsammans!

  tisdag, maj 25, 2010 at 21:27 | Permalink
 3. Don wrote:

  Om vi vänder på det.

  Om man nu satsar ett par kronor extra på att få en sportkändis till sin reklamfilm. Varför ser man inte till att det blir lite kvalitet på investeringen? Som det är nu så är det som att jag skulle lägga 10 000 kr på en skjorta, men dra på en Dressmannkostym över.

  torsdag, maj 27, 2010 at 07:26 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Olle Nordell, Niklas Hellerstedt. Niklas Hellerstedt said: Från Google Reader: NÅGRA RADER OM IDROTTSSTJÄRNOR I REKLAM http://bit.ly/cS86NU […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*