Skip to content

NÅGRA RADER OM IDROTTSSTJÄRNOR I REKLAM

Det vilar något beklämmande över hur många svenska idrottsstjärnor väljer att fläka ut sig i usel reklam. Här har vi ett gäng olympiska medaljörer som hittills i livet bara tränat, ätit keso, spelat wii på billiga hotellrum och legat med Yannic Tregaro-typer till de nått sin idrottsliga topp och bubblar i snacket kring bragdmedalj. Då kan man tycka att en någorlunda slipad manager skulle sopa hem ett glassigt kontrakt med Nike eller åtminstone Reebok.

Men.

Istället sitter Stefan Nystrand och Therese Alshammar på en bänk och äter Risifrutti. Detta när man inte trodde det kunde bli sämre än när Kajsa Bergqvist låtsashoppade höjd för samma märke. Magdalena Forsberg ska bli ’reklamprofil’ för Swegmarks sportbehåar. Jonas Björkman och Niklas Alexanderson poserar i bilder tagna av en apa, för yrkesklädmärket Grolls. Charlotte Kalla lyckas inte få till en enda mänsklig tagning för Actimel. Stig Strand provocerar genom sitt genompräktiga framförande för VitaePro. Ara Abrahamian utnyttjas hårdare än en piskad jak på topptur i Nepal när han tvingas ’fronta’ för Björnkläder i allehanda montrar på svenska byggmarknader. Minns även vagt att superstjärnan Floppa Forsberg stått i ett par enorma jeans och juckat i någon frukostrelaterad produktreklam. Detta vid sidan om hans kvalitetssatsning inom plastskoindustrin.

Ok. Alla fick inte en roll i Nike’s senaste gåshudsrulle inför fotbolls-VM. Men det är helt jävla mind blowing att människor med så skyhöga krav på sina sportkarriärer, helt kan släppa dem när det gäller sina reklamkontrakt.

En enkel tumregel: läs manusen innan ni ställer upp. Eller ring mig åtminstone.

3 Comments