Skip to content

NÅGRA RADER OM OMSLAG

Som en helt vanlig fåfäng man plockar jag ibland upp några tidningar i tidningsaffären av det dyrare slaget. De som känns sprayade med teflon, så hala är de. Eftersom jag mest köper utländska titlar har de dessutom en helt godtycklig och hyffsat obscen prisbild. Men när man står där inne på Press Stop med galen blick och en trave vilt halkande magasin i famnen är det lätt att bli blind för den ekonomiska baksidan av spontanbesöket. Måste ha min fix. Förutom Vanity Fair och ett par centraleuropeiska fackpresstitlar, gör jag väl som de flesta andra när det gäller val av tidningar. Kollar omslagen.

Nu pratar jag om dagar då jag inte vill läsa ytterligare en Gnu-skildring i National Geographic eller hur The Economist tolkar Camerons senaste försök att styra upp den brittiska ekonomin. Jag vill ha Jude Law eller Johnny Depp på omslaget. Möjligtvis James Franco.

Vad jag inte vill ha är Ola Rapace eller Plura.

Känns det inte väldigt Kiev? Jag menar, är dessa två gynnare det coolaste vi har just nu? Representerar Ola Rapace och Plura den yttersta nivån av inspirerande glamour, den där krispiga grädden på moset som vi män ska få unna oss att förstrött lyxbläddra lite om, med en visuell magnetism så stark att vi alla oavsett läggning flämtar till lite grand.

Men jag ska inte hålla på. Det är ett fritt land. Kanske är Henrik Lundqvist vår Jude Law? Peppe Eng är vår James Gandolfini. Claes Runheim är vår Javier Bardem.

Ja. Det kanske är så det är helt enkelt.

Ska fundera medan jag läser lite om Gnuer och brittiska MP’s.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*