Skip to content

NÅGRA RADER OM SKJORTSNIBBAR

Det här är inte menat som något slags nedsättande och raljant inlägg om andra människors val av kläder (visst börjar det bra).

Men.

Jag är så oerhört nyfiken över ett visst blus/skjortbärande bland kvinnor, främst affärskvinnor. Blusen i fråga har ofta, men inte alltid, ganska långa snibbar och är ofta, men inte alltid, av ett sidenliknande material.

Nu till det häpnadsväckande (åtminstone i mina oupplysta ögon). Vad gör snibbarna utanpå kavajslagen?

Är bilden klar? Vi har kavaj/affärskostym i mörkblått/svart med tillhörande vit skjorta/blus – där alltså skjortans krage arrangerats på ett sätt som tillåter ett utanpåliggande av snibbarna, trots kavajslagens traditionsenliga försök att hålla snibbarna under själva kavajen. Helt i kavajens natur.

Det blir som en sån där omöjlig figur. Mentalt kan jag ibland hitta mig själv gå igenom hur kragen kan vara under kavajslagen men samtidigt utanpå. Var är snibbarnas brytpunkt där de uppenbarligen kan manipuleras att fortsätta sin bana utanpå kavajslagen?

En teori jag har, är att vissa skjorttyper är tillverkade just för ändamålet att låta snibbarna ligga utanpå slagen. Om det skulle vara så, kan man inte annat än hysa respekt för den chefsdesigner som kommer undan med detta 2011. Plus att jag vill se var detta säljs. Den butiken måste rimligtvis vara full av saker jag inte visste fanns, kanske gåtor till det förflutna, eller svar om livet jag sökt sen jag var fem år gammal. Kanske är min stora gummispindel där som min lärarinna tog ifrån mig i 3:an men aldrig gav tillbaka.

Dock. Är skjortan gjord för detta onaturliga bruk måste man kunna leva med det. Det finns ändå så många skjorttyper som förbryllar en.

Men jag vet att jag sett damskjortor som omöjligtvis kan ha skapats för ett snibbliv utanpå slagen. Jag vet det. Jag har sett det. Vad ni än säger, jag vet vad jag har sett.

Kan någon hjälpa mig här?

4 Comments