Skip to content

NÅGRA RADER OM SKOLUNIFORM

Tycker det ska vara uniform i skolan. Hade själv älskat att slippa all tandagnisslan i låg- och mellanstadiet över vilka skoterskor som var coolast. Det fanns några med gula och vita ränder som liksom var de heta att ha. Jag hade ett par med blå och röda ränder. Sen kom det nån jävel i Moonboots och alla fick nåt nytt jobbigt att tävla mot. För killar var kanske jympaskorna de viktigaste markörerna. Adidas Trim Trab och Adidas München var det hägrande målet. Mor tyckte att jag kunde ha jympaskor från skoaffären. Sen träningsoverall. Vad hade man inte gjort för en blank Sergio Tacchini. Vit. Med horisontala mörkblå ränder över bröstet. Inte kopian från Bagheera. Eller den standard issue jag sportade från längskidsektionen inom IFK Mora.

Tror massa barn skulle må bra av att ta bort klädhetsen ur ekvationen. Många föräldrar skulle också kunna andas ut.

Många tycker så mycket om enhetligheten att de fortsätter bära uniform i vuxen ålder.  Som i finansbranschen. Eller juristbranschen, fast med sämre material. Själv är jag sedan länge hänvisad en tillvaro där uniformen består av att se så dyrt nerklädd ut som möjligt. Till dess att man hittat denna osynligt dyra likriktighet, är man strikt hänvisad till rektangulära diorglasögon i svart plast och smala chinos.

2 Comments