Skip to content

NÅGRA RADER OM SVENSKA POSTKODLOTTERIET

Har länge undvikit detta tema, främst för att jag spontant torrkräks i munnen.

Men nu sitter jag och råkar se eländet på TV4, mest för Nyheterna precis slutat och jag inte hunnit byta kanal. Lite som när porren går på vid tolv.

Postkodlotteriet är fel. Från den generöst avlönade vd:n som sitter och intervjuar Blair och Clinton i reklamfilmer som är så dåligt producerade att de flesta lojt förmodar att det är fejk (trots att det inte är det, vilket gör alltihop ännu vidrigare), till Rickard Sjöbergs djupt provocerande framtoning.

Men det värsta är nog plastkortet som låg och väntade i brevlådan efter julhelgerna. Man kan ju leva med att ”reklamfilmerna” gått haywire på rädslotemat, att missa sitt postnummer och bli icke-miljonär. Men nu låg nåt slags clubkort  och högg efter tårna när man avslappnat låste upp dörren för första gången på sex veckor.

Fifan, säger jag.

Så jag vill uppmana alla som har någon slags riktning inombords att reagera. Kan vi inte bara förmå dem att lägga ner sin stil. Nån känner väl nån som känner nån som känner systrarna Graaf (äh, nu torrkräktes jag igen). Ni fattar, vi måste få bukt med det här. Vill inte känna mig som en ung whistleblower i jugendkläder anno 1934.

Skriv till Scherman.

Ok?

3 Comments