Skip to content

NÅGRA RADER OM QUARNEVALEN

Utspökad spextekniker på stan: Hej, vet du vad Quarnevalen är?

Jag: Ja

Utspökad spextekniker på stan: Det är nu på lördag! Vill du vara med och gå?

Jag: Nej

Att skriva något syrligt om detta urbana plågoris är att slå på någon som redan ligger. Även om jag betvivlar att kth-studenter får ligga speciellt mycket.

Varje år den här tiden invaderas Stockholm av diverse spex som vi förväntas uppskatta. Den mest besvärande, Vattenfestivalen, lyckades vi efter mycket om och men bli av med, även om stelnad langossås fortfarande kan hittas i dragskorna på diverse piratbyxor. Men det är alltid några andra som lyckas gå under radarn. Det mest anmärkningsvärda är Quarnevalen, som verkar ha blivit ett permanent inslag i försommarstadsbilden.

Vad vill KTH uppnå med Quarnevalen?

Svensk ingenjörstradition har samma stilkoder som Miljöpartiet (Gustav Fridolins garderob R.I.P). Om detta är ett sätt att radera allt släktskap med amerikanska superskolor som MIT eller Stanford vet jag inte, men när det gäller att värna om ‘den irriterande tönten’ som samhällsinslag har KTH arbetat imponerande målmedvetet i många, många år – med den djupt besvärande trycksaken Blandaren som främsta vapen.

Med detta grundläggande varumärkesbyggande kan man undra varför svensk industri inte längre är vår främsta exportvara.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*