Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT NJUTA

Sitter vid västra gaveln på huset. Runn nedanför mina fötter, eftermiddagssolen letar sig runt de sista tallarna. Änder dyker efter mat, en båt glider förbi. Bleke. Mina tre barn går nakna i gummistövlar och håller på med olika projekt. En vattnar hunden. Hunden gillar inte vatten, men till och med hon tar det med ro, här i solen. Det får vara. Från huset hörs upploppet från dagens etapp i Le Tour de France. Jag har handlat mat för en istid och ingen kommer att behöva lämna gården på ett par veckor. Funderar på kringla-1 som tar mig till Facebook. Men har ingen lust. Märkligt. Bilen snett parkerad på tomten, med leksaker på taket. Alla dörrar öppna. Klockan kan vara allt mellan tre och sju. Den minsta har tröttnat på att vattna hunden, och vattnar nu stengrillen, bryggan, grässlänten. Det går i ca 2 dl i hennes illgula plastvattenkanna, vilket inte verkar provocera henne det minsta. Hon har inte bråttom. Jag sitter och skriver i den milda solen. Har allt jag älskar omkring mig, utom en. Men hon kommer på söndag.

One Comment