Skip to content

NÅGRA RADER OM SKOR

Var det någon som såg Juholts skor i DN idag? Ingen rolig historia. Att man aspirerar till Sveriges mäktigaste post med de där dojjorna kan bara inte vara en slump. Det måste vara en noga uttänkt pusselbit i Juholts obegripliga strategispel. När Reinfeldt står och hummar i sin walk-in-closet och väljer mellan ett par lätt cognacsfärgade Aldens och ett par svarta derbys från Church’s, går Juholt fram till sin sneda pax-garderob och tar fram sina fotriktiga fabriksskor, courtesy of Jula.

Nej. Det vilar något extremt muppigt att på flit klä sig som en idiot. Att som Juholt åka runt bland byggvaruhusen och hitta de perfekta folkskorna bara för att ragga röster, vittnar dessutom om en iskall cynism som åtminstone inte jag vill se i ledande ställning nästa mandatperiod.

Det är så tråkigt med fula skor. Och nu när lågkonjunkturerna kommer att piska in lika frekvent som Saabs rekonstruktioner, kan vi väl få begära ledare med hyggliga skor. Eller? Det är väl inte för mycket begärt?

One Comment