Skip to content

NÅGRA RADER OM ‘NYA’ REKLAMBYRÅER

– Vi tänkte starta en helt ny typ av reklambyrå. Ta betalt på ett helt nytt sätt. Berätta sanningen, vilket är helt nytt. Ingen annan har gjort det förut, och jag är ett geni som kom på att man helt enkelt kan säga som det är. Herrejävvlar vilken grej. Sen ska vi hitta på ett namn som är helt nytt. Vi ska jobba enligt en helt ny metod, som ingen annan provat. Det är helt nytt. Med strategiska modeller som är helt nya, som grundar sig i ett nytt tänk för en ny ekonomi. Som inte finns än. Men den finns hos vår nya typ av byrå. Vi ska ha nya frisyrer. Ingen har någonsin sett våra frisyrer tidigare. Vi ska äta lunch på nya ställen, så nya att ingen har kommit på att man ens kan äta lunch där. Vi ska knyta våra halsdukar på helt nya sätt, och inte bara bära dem inomhus, utan även ute – vilket är helt nytt. Ingen bär halsdukar utomhus. Det är helt galet vad nytt det är. Vi ska inte ens ha visitkort, det är helt nytt. Ingen har inte visitkort. Fattar du? Vi ska tillsätta en helt ny ekonomiprofessor på Handels som tänker i paradigmer som ingen mänsklig hjärna kan processa utan att explodera. Än. För det är så nytt. Vi ska inte ha anställda, det är också nytt. Blows your mind, huh? De anställda ska rekrytera oss. Kunderna ska pitcha på oss. Media ska boka oss. Det är NYTT. Så nya är vi. Vi ska inte ens ta ut lön. Har du hört talas om en byrå som inte tar ut lön? Vi ska ge byrån lön. Vi ska inte påverka Peter Wolodarski att skriva om våra kampanjer på DN’s politiska utrymme, utan det politiska utrymmet ska påverka våra kampanjer att skriva om oss. Det är makalöst. När man skickar post till oss, ska den komma till James Franco. Vi ska döpa om Jacob Nelson till Nels Jacob. Bara för att fira Göteborg som Sveriges mest nyskapande stad. Åtminstone när det kommer till ‘nya’ typer av reklambyråer. Går det för fort? Vi ska skapa ett nyhetsbrev som bara går att ladda upp med ett gammalt 14.4-modem så att hastigheten av alla nyheter dras ner till läsbar nivå. Zzzzzzsshooouuuuuuuu!!!

9 Comments