Skip to content

NÅGRA RADER OM FELHÖRNINGAR

Jag bär ibland på en egenskap som inte imponerar värst mycket, nämligen en blockering mot att korrigera när någon hört fel. Alltså när jag sagt något och personen börjar prata om det som de tror att jag sa – och jag misslyckas med att uppbringa den energi som krävs för att säga ‘nej nej, jag menade SKOHORN, inte SKOBLOCK’. Däremot har jag en kuslig förmåga att anpassa mig till den nya verkligheten och börjar prata skoblock som den naturligaste saken i världen. Expediten börjar rada upp butikens totala sortiment av skoblock i olika cederträ- och priskategorier och jag står fånigt hummande bakom och låtsas vara intresserad. Till och med fingrar på dem lite och ställer följdfrågor. När jag egentligen bara är ute efter ett skohorn. Point of no return har dock passerats 7 minuter tidigare, och jag kan OMÖJLIGEN säga till henne nu, att jag inte alls menade skoblock. Hon skulle tro att jag är en fullständig idiot. Vilket hon smärtsamt nog har en poäng i.

One Comment