Skip to content

NÅGRA RADER OM PET PEEVES

Samhället är i vissa drag uppbyggt kring en oskriven regel att vi inte skriker, spottar och fräser åt varandra i det offentliga rummet. Hur mycket vi än stör ihjäl oss på någons beteende. Eller utseende. Varje dag bryter såklart människor mot detta, men i det stora hela förväntas vi visa god min, nicka, och gå vidare. De saker – små eller stora – som vi irriterar oss på hos främlingar, får helt enkelt nöja sig med att gro i det tysta.

Men man kan ju alltid göra en lista över sina pet peeves:

Bidragsfuskare

Asch, det får bli ett samlingsnamn för alla som norpar åt sig av våra gemensamma pengar, så att de som verkligen behöver får ännu mindre.

Okunniga expediter

Hur kommer det sig att jag vet mer om grävlingshåren på rakborstarna än de som jobbar bakom disken? Har de inte google på NK?

Hundrädda människor

Kom igen, det är en hund. Inte en VITHAJ.

Fimpkastare

Ursäkta, kan du åtminstone släcka cigarettjäveln innan du slänger den på MIN trottoar? Eller vill du att jag placerar den i det praktiska utrymmet som går under namnet DIN RÖV?

Felparkerare

Jag skiter i om du parkerar på stoppförbud eller städnatt. Det är inte det. Du får gärna parkera mot trafiken också, en fransk ganska trevlig syn. Men när du parkerar, lämna inte den där 1,5-metersluckan till bilen framför som fuckar upp hela systemet. Ok?

Chefer

Vissa människor är ledare, andra är chefer. Ja, ni fattar.

Jan Guillou

”Åh, jag är den bästa av alla världar eftersom jag är en ädel sosse men ändå så speciellt viktig att jag bara trivs på östermalm där ALLA andra utom jag är moderater. Jo jag vet att ALLA andra på östermalm är moderater, för jag heter Jan Guillou.”

Surdeg

Jag vet att surdegen inte är en människa, men alla säger att den lever och måste underhållas. Utom min, den är stendöd, hur mycket jag än ‘matar’ den. Jävla surdeg.

Rick Perry

Ni vet han som inte tror att människan har något att göra med klimatförändringarna. Han som kandiderar till att bli världens mäktigaste man.

Mocco

– En torr brödbit med två droppar olivolja och ett sorglig salladsblad, tack. – Varsågod, det blir 249 kronor.

Parkeringsvakter

Visst, det jobbar säkert en del hyggliga människor bakom de där fascistuniformerna. Men all dålig karma som lagrats i yrket att sätta dit stressade stadsbor som inte för sitt liv kan hitta en ledig ruta eftersom staden säljer fler boendeparkeringar än det finns platser, gör parkeringsvaktens vägval i livet omöjligt att respektera.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*