Skip to content

NÅGRA RADER OM TRÅDLÖSHET

Jag har aldrig haft så många trådlösa devices inkopplade med långa sladdar. Allt är egentligen riggat för en underbar trådlös tillvaro. Men inget går att köra trådlöst. Boven i dramat heter Telia mobilt bredband och några släpiga norrlänningar på deras företagssupport.

Som en enkel liten småföretagare när jag en dröm – en VISION – om att mitt kontor ska bli ett shangri-la av trådlöshet. Inget, INGET, ska gå genom en sladd tänkte jag, och har skaffat musik, skrivare och nespressomaskin (ok, inte den) som alla ska tjongas in i min airport express och skänka mig oåterhållen trådlös njutning.

Men så fipplar jag i sista pusselbiten i detta vattentäta dataupplägg, det mobila bredbandet. Vad som tydligen händer då är att det mobila bredbandet HATAR trådlösa routers, speciellt om de kommer från Cupertino. Bredbandet förvandlas till en digital bully och kör en ful kapning av airportens frekvens som allt körs på. Airporten tappar luften och går hem.

På supporten får jag bara veta att ’NÄ, alla har det problemet’.

– Ok, så hur gör jag. Om ALLA har det problemet borde väl Telia jobba dag och natt för att hitta en lösning.

– NÄ, det går inte.

– Eh, ok. Så jag sitter här med ett olösligt problem. Jag kan inte, år 2011, köra något på kontoret trådlöst för att jag har ett mobilt bredband?

– Jo, det är så. Allt ligger på samma frekvens. Det är inte vårt fel.

– Så vad ska jag göra?

– Jo. Det går inte.

Alltså, händer detta? Säger som Clay Davis: ‘Shieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet’

One Comment