Skip to content

NÅGRA RADER OM BÄSTA HÄLSNINGAR

Har oanat svårt för standardiserade hälsningsfraser. Får allt för ofta mail som avslutas ‘Bästa hälsningar’ och så ett namn namnsson. Alltså, personen har inte just i detta unika mail skrivit dit ‘Bästa hälsningar’ utan det är en signatur som är inpluggad i mailprogrammet sen tidigare. Alla får ‘Bästa hälsningar’, namn namnsson.

Hur kan hen veta på förhand att ‘Bästa hälsningar’ är den för stunden korrekta avskedshonnören? Omöjligt. OMÖJLIGT, säger jag.

Denna slapphet har en kusin i kabinpersonalens ‘Bye bye’ när man hukad bänglar sig av sin flight. De menar det inte. Men måste säga det.

Snäppet mer förvirrat blir det när mailväxlingen är lite tillspetsad, deadlines har missats, några skisser saknas osv. ‘Bästa hälsningar’ blir då en sarkastisk örfil. Menade personen det? Hardly.

Enda slutsatsen är att personer som har standardiserat sin avskedsfras inte har en aning om vad de menar. Inte i mail, och förmodligen inte annars heller. Jag kan inte stoppa tanken vid detta, utan klassar iskallt denna kategori som levande döda konsultzombies utan smak, känsel eller generell uppfattning av närvaro.

Men kan samtidigt avundas dem. Vilken fantastisk kapacitet det måste vara ibland, att bara bränna på rakt fram utan att tänka. Man kan packa för en expedition till K2 utan att våndas, eller till och med sälja kyssar på en möhippa.

Förmodligen är dessa människor chefer.

One Comment