Skip to content

NÅGRA RADER OM CANIS LUPUS

Personligen tycker jag det är fantastiskt att vi har helt livsfarliga vargar som stryker omkring ute i skogarna. Adderar lite krydda när man vinglar ut från midsommarfesten på nåt sätt. Kommer ihåg att det fanns två vargar i Sverige när jag var liten. TVÅ. Fy fan vilka dåliga odds. Nu finns det fler, vilket märks eftersom den skattefinansierade varghatarlobbyn inom landets olika jägarförbund rör på sig allt klumpigare och mer rastlöst. De fullkomligt hatar varg (och älskar Aftonbladets senaste rubriker).

Vargar äter älgar. Helt ok, jag lägger mig inte i vad olika djur äter. Skulle kännas lite förmätet att snubbla in sista nanosekunden av jordens evolution och ha åsikter om olika urdjurs kostcirkel. Så de får äta vad de vill i min bok.

Men älgen är värd pengar. En enda kan ge tiotusentals kronor på en kommersiell jakt. Så, många jägare odlar ett helt obalanserat viltvårdsperspektiv, påhejade av diverese varghatande (skattefinansierade) utredare på de olika jägarförbunden.

När jag tog min licens, var det för att få höra argumenten kring jakt från insidan. Jag älskar kött och är en del av hela kretsloppet, så då ska jag väl fan kunna gå ut i skogen med en bössa också. Typ. Men står det en varg och äter på min älg tänker jag visa allmän artighet och backa därifrån.

Bon apetit, zeke.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*