Skip to content

NÅGRA RADER OM SKOLANS NEDMONTERING

Fint här på Gotland. Man åker runt, slår i tårna i olika raukar, dricker rosé i halmhatt osv. Men något allvarligare som slår mig med Gotland är att regionen helt givit upp hoppet om både tro och bildning. Det bor nämligen reklamare och fotografer i varenda skola, och i varenda kyrka.

Att INTE bo i en gammal byskola anses som något av ett misslyckande. De står ju bara där, eftersom utbildning är avskaffat. Bara att flytta in och förbereda reportaget i Residence.

Men det viktigaste, man ska inte leta efter en skola. Det är banalt. Den ska liksom bara komma till en. Den ska presentera sig för dig, när du cyklar runt och rekar storsudret i jakt på något äkta och genuint. Och där, som en blomma i rauköknen, spirar detta patinerade stenhus upp sig med intakta griffeltavlor, där det bara är att släpa ut den perfekt slitna katedern på gräsmattan och ringa över några art directors på inflyttningsrosé. För nu är det rast!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*