Skip to content

NÅGRA RADER OM KRÅNGLIGA BESTÄLLNINGAR II

Har redan raljerat om obegripligt kluriga kaffeönskemål på små, små hål-i-väggen med ringlande morgonköer. Att folk kan så mycket om mjölk!

Men nu är jag mer ute efter de vanliga matkrånglarna. Ni vet, de där som inte r i k t i g t kan nöja sig med hur a la carte-menyn är formulerad, utan bara måste fråga om det möjligtvis går att ta bort det där, men kanske få lite fler såna där.

Satt på Ciao Ciao Grande häromdagen. Vad kan gå fel? Vi pratar pizza!

Men jodå. Det dinerande tjejgänget bredvid mig finner inget de önskar i det 64 enheter långa pizzasortimentet. De kanske själva kommer från en stor napolitansk pizzasläkt med omatchade kunskaper och åtföljande krav vad gäller de sakrala toppings som följer den obligatoriska degen, tomatsåsen och osten? Men jag betvivlar detta. Jag tror bara de är krångliga. Rätt och slätt.

Så, vad är det som provocerar fram denna krånglighet hos kaffe- och matbeställare? I en värld där en av de få återstående enkla uppgifterna är att beställa från en förtryckt meny – ser alltså dessa människor felande länkar i det universum vi andra upplever som helt perfekt. Kan ni tänka er att slipa en diamant åt en sån person? Vidrigt. Dom ba: ”Det ser jättebra ut, men kan jag få toppen mer som en kon? Och om den kunde gnistra mer i magenta? MEN BARA OM DET GÅR ALLTSÅ’.

Soup nazi-varning på er alla. Ni vet vilka ni är.

3 Comments