Skip to content

NÅGRA RADER OM MÄSSOR

Satt med skräckblandad ångest på ett gigantiskt öltempel i södra Tyskland och såg mina kunder bli fullare och fullare. De var onyktra redan ute på mässan (alla utom en som stolt proklamerade: ‘jag dricker inte på arbetstid’ och fiskade efter någon slags medalj för detta). Teknikchefen sitter och sover några platser bort, omsupen av de ryska återförsäljare som anslutit. Alla går ut och röker var femte minut, och genom det lilla bayerska fönstret ser jag fem gubbmagar vingla i tajta skjortor. Detta är livet för många, men så nära avgrunden man kan komma i mitt tycke. Det brölas, high-fivas och dansas ringdans. Stora, billiga, varma kavajer. Dålig hy och röda näsor. Det dyker upp kvinnor i tajta dräkter och sätter sig bland ryssarna. Oklart inslag. Luften är fylld av griskött, svett och utlagda snusar. Jag kollar på klockan. Letar en väg ut. Plågar mig genom ytterligare ett kallprat med mannen till höger. Kunden tvärsöver bordet tycker att jag borde raka av mig skägget. Jag tycker att hon borde raka av sig mustaschen. Tittar på klockan. 18 timmar till flyget hem. Hem ljuva hem.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*