Skip to content

NÅGRA RADER OM SKÄGG

Män har inte så mycket tingeltangel att lira med. En man har sitt ansikte, vilket med lite tur kan bli sådär snyggt vintage med tiden. Sen är det kläder och skor. Nåt man måste ha på sig, så de flesta har en stil vare sig de vill eller inte. Men för den där sista toppingen, har vi bara hår, skägg och klockor.

Just nu har alla skägg. ALLA. Och alla tjejer pratar om det. Att ALLA har skägg. Det blir aningen pikant när en trend blir så brysk, eftersom män har så få parametrar att fininställa. Detta skäggcrescendo inträffade dessutom när min personliga ansiktsbehåring äntligen kommit nånvart. Jag hade långt skägg. Nontheless var jag naturligtvis tvungen att renraka mig. Har aldrig varit så slät i ansiktet. Så löjlig. Som en ängslig nakenhund trevade jag mig ut på stan, men hur jag än vände och vred på mitt klädval kändes Samcro förlorat i de strån som nu kloggat igen i de fuskbytta stammarna.

Hår, skägg och klockor. Den heliga treenigheten. Den gyllene triangeln.

I tio år har ingen haft hår. Jag gjorde själv en Jacques Mayol för länge sen, men har i ett decennium sett hårfästen, ålder och frisyrer följa en stram korrelation bland jämnåriga hannar. ALLA rakade av sig håret. Så då fick mitt växa.

Ja, sen har alla långt hår igen. Fan man får ju magsår.

Så till klockan. Mannens ENDA smycke. Många laborerar med armband, kanske ett halsband. Men det spelar ingen roll vad magazinen försöker tuta i dig – män kan bara ha en klocka, och möjligtvis en vigselring. That’s it. Sorry. Så köp den klocka du vill ha.

Nånstans fattar jag att många ger upp, blir en Boomerang-pappa i bromma. Låter andra välja. Kör en ledig stil. Mycket limegrönt. Passat.

Men det var då FAN om den skiten ska vinna.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*