Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT HITTA BIL

Att det ska vara så jävla svårt att hitta en bil. Att köpa den är inte så krångligt, det bara gör väldigt ont. Men att HITTA den perfekta kompromissen är nästan omöjligt. Kompromiss? Vet inte om det är korrekt benämning, men jag behöver en bil som (a) inte drar 7 liter milen som min 18 år gamla jeep cherokee gjort (b) klarar att ligga i åtminstone 140 så man KOMMER FRAM NÅN GÅNG (c) är säker, dvs har airbags, fyrhjulsdrift, esp, the works (d) inte erbjuder ett fullständigt helvete när man ska fickparkera på östermalm (e) är ‘snygg’ enligt min fru, dvs något hon inte skäms över att åka omkring i (f) är ‘snygg’ enligt mig, dvs något jag inte skäms över att åka omkring i (g) får plats med tre barn och en stor hund (h) inte kostar en fantaziljon (i) uppfyller min personliga, barnsliga och romantiska bild av en bil som skänker mig en känsla av oomtvistlig frihet där min amerikanska bulldog liksom ‘hoppar in/upp’ i farten och vi dammar iväg på rak väg mot horisont med hundöron fladdrande i vinden.

Begreppet ‘snygg’ är naturligtvis extremt svårdefinierat och hänger till viss del ihop med märket på huven. Såklart. Så är det, och så ska det vara. Spelar ingen roll hur Kia ritar sin nästa kärra. Den är inte snygg.

Needless to say, så har jag en svårinsåld kärlek till pick-uper. Varje gång vi letar bil åker pick-up in på listan. Och en defender. Eventuellt en kombination av defender pick-up. Inte nödvändigtvis en high-capacity 130 double-cab defender pick-up. Jag kan leva med den vanliga 110 double-cab pick-upen. Ja, det kan jag.

Det går sakta framåt i vår sökprocess. Jag har provat ‘anchoring’ till och med, dvs föreslagit extremer för att kanske landa i en Amarok med flakbågar. För att beskriva hur även denna strategi back-fired, kan detta (roliga och ganska träffsäkra) mail från H bära vittnesmål:

”Men HERREGUD. Det faktum att killen både ser ut som Huey Lewis goes hanverkare och lyssnar på Huey Lewis får dig inte att förstå att du tittar på en hantverkarbil som passar i…Pasadena?! Aldrig.”

Sagan fortsätter.

2 Comments