Skip to content

NÅGRA RADER OM HANDVÄSKARM

Var med om något fruktansvärt otäckt i våras. En kvinna tvärs över gatan hade brutit armen så illa att den pekade ut i en hemsk 90-gradersvinkel från kroppen. Den verkade ha gått av ungefär i armvecket och dinglade nu livlöst framför henne. Hon hade dock en väninna med sig och de var säkert på väg mot en ambulans. Den ryckiga men hastiga gången vittnade om att hon var i chock, men ändå på benen vilket var skönt. Hur ska det där gå, undrarde jag, när jag plötsligt ser en LV-väska hängandes precis där armen gått av. Vad onödigt, tänkte jag, släpp väskan och ta dig till läkare. Men ännu märkligare är hur många kvinnor jag mött som råkat ut för exakt samma olycka. Allt från pantertanter till småtjejer går med ena underarmen obehagligt dinglandes i armbågens återstående senor och benpipor. Och i sin smärta känner de inte 25.000-kronorsväskan som hänger precis över frakturen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*